1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Na blogu pesleří… naleznete souhrn zajímavých knih pro děti loňského roku. V přehledném článku je uvedena více než stovka dětských knih, které si zaslouží vaši pozornost. Rozděleny jsou podle věku dětí (0-5 let, 6-9 let, 10-14 let, 15 let a více + populárně naučná literatura), je uvedena stručná informace o knize i odkaz přímo na stránky jednotlivých nakladatelství, kde si ve většině případů můžete prohlédnout další fotografie, náhledy, ilustrace, popř. videa.

Čistě subjektivní souhrn vychází z tříhodinového povídání o zajímavých dětských knihách loňského roku pro knihovníky kraje Vysočina, který si pro jejich pravidelné setkání připravila Mgr. Veronika Peslerová, ředitelka Krajské knihovny Vysočina (setkání se však vzhledem k situaci kolem koronaviru nekonalo). Veškeré informace se však dozvíte v článku. Jde o čistě subjektivní výběr autorky. Jsou v něm knihy, které ji zaujaly textem, ilustracemi, grafikou nebo tématem. Jsou tam i knihy, které hodně zaujaly její děti. Knihy, které získaly nějakou literární cenu i ty, které by se daly dobře zpracovat v knihovnických lekcích.

A ještě závěrečné doporučení Veroniky Peslerové: “Zkuste případně nakupovat přímo u nakladatelů nebo menších knihkupců. Opravdu to teď potřebují.
Knihám a čtení zdar!”

Nahlédněte i do ostatních článků na blogu pesleří… – jak Veronika Peslerová sama uvádí, je to pelmel o knihách, vaření, aktivitách venku, výletech…